måndag 7 september 2009

Svampravioli med tomatsås


Den här rätten brukar jag göra ibland på vardagarna när jag vill lyxa till middagen en aning. Den här rätten tar inte lång tid att göra och är dessutom väldigt lätt att göra.

För fyra personer

2 ravioli förpackningar (Giovanni Rana med Karl Johan-smak)

4 vitlöksklyftor

2 burkar med hela tomater

2-3 tsk vit balsamvinäger

2 tsk socker

Parmesan

Olivolja

Färsk timjan

Salt, peppar och oregano

1. Sätt på pastavatten och låt koka upp.

2. Finhacka vitlöken. Hetta upp en kastrull och droppa ner rikligt med olivolja. Stek vitlöken i någon minut innan burktomaterna rörs ner. Krossa de hela tomaterna med en gaffel och tillsätt socker, balsamvinäger och kryddor. Låt småputtra i 20 minuter.

3. Koka raviolin i 2 minuter.

4. Servera raviolin och tomatsåsen till en sallad och ugnsbakat vitlöksbröd. Hyvla på parmesan innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar