onsdag 16 september 2009

Squashbiffar med tzatziki


De här biffarna som jag lagade igår smakade fantastiskt! Men att bara servera biffarna till tzatziki gjorde att man inte blev helt mätt. Mitt tips är att antingen servera denna rätt som en förrätt eller kan man ugnsbaka potatis alternativt göra en potatisgratäng och ha som tillbehör.

Biffar:

1 squash

1/2 gullök

Färsk mynta (1 tsk vid torkad mynta)

Persilja (1/2 dl vid fryst persilja?)

1 ägg

1 dl parmesan

3 msk mjöl

Habanero

Salt och peppa

Tzatziki:

1/4 riven gurka

2 små vitlöksklyftor

150 gram grekisk yoghurt

Salt och peppar


1. Riv squash och lök och lägg i ett durkslag. Tryck sedan ut all vätska med knogarna.

2. Finhacka vitlöken och rör ner i en bunke tillsammans med squash och gullök. Blanda därefter ner kryddor, parmesanost och ägg.

3. Blanda ner mjöl så smeten inte får en för lös konsistens(OBS. Konsistensen blir dock för gryning om man har i mer än 3 msk mjöl).

4. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Forma biffar utav smeten och stek dom i pannan på medelhög temperatur.

5. Finhacka vitlöken och riv gurkan. Rör sedan ner ingredienserna i en skål fylld med yoghurt. Salta och peppra.

6. Servera till exempelvis en potatisgratäng och en sallad.

1 kommentar:

  1. Isa! Jag ska prova det här receptet ikväll, ser supergott ut!! Kram Lisa B

    SvaraRadera