lördag 12 september 2009

Tofuwok med äggnudlar


Det är inte så vanligt att jag lagar rätter med tofu i längre, min kille är nämligen allmänt skeptisk mot tofurätter. Men tofu är en väldigt bra proteinprodukt och går att använda i många olika slags rätter. Så en vardag tänkte jag att jag gör ett till försök och hoppades att tofurätten skulle uppskattas mer den här gången.

I förpackning tofu

1 äggnudelförpackning

1 gul eller röd paprika

2 vitlöksklyftor

1 msk kinesisk soja

1 tsk citronvätska

1/2 gullök

Habanero

1 tsk Greencurry spicemix, Santa Maria

1 tsk Veggiewok spice mix, Santa maria

Grytbas, 1 burk (Mrs Cheng´s Thai- red curry)

Salt och peppar


För fyra personer

1. Sätt på pastavatten.

2. Finhacka löken och strimla paprikan. Skär tofun i tärningar och dränk in i soja.

3. Fräs på grönsakerna i cirka 3 minuter i en wokpanna. Lägg grönsakerna åt sidan och lägg i tofun istället. Blanda ner kryddorna och tillsätt grytbasen. Låt småputtra i 10 minuter.

4. När pastavattnet kokar lägg ner äggnudlarna i vattnet i 2-3 minuter (nudlarna ska vara al dente när de är klara).

5. Blanda ner nudlarna i såsen och lägg tillbaka grönsakerna. Smaka av med citron och soja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar