onsdag 23 september 2009

quornbullar och potatis med champinjonsås


Den här rätten beställde en kompis in en gång när vi var och åt lunch på mitt universitets restaurang. Om man har en familjemedlem som inte särskild ivrig över att pröva på quornbullar går det utmärkt att byta dom mot riktiga köttbullar.

För fyra personer:

2 förpackningar quornbullar

1/2 gullök

2 vitlöksklyftor

200g champinjoner

9 stora potatisar

250g matlagningsgrädde

Salt och peppar

Lingonsylt

1. Sätt på en kastrull med saltat vatten.

2. Skala potatis och hacka champinjoner, gullök och vitlök.

3. Lägg i den skalade potatisen i vattnet och vänta tills det kokar. Sänk därefter temperaturen till medelvärme. Låt koka i 30 minuter eller tills potatisen är mjuk.

4. Hetta upp en liten kastrull utan någon tillsatt stekolja och lägg ner champinjonerna. Tillsätt rapsolja, vitlök och gullök när champinjonerna har svettas bort all sin vätska.

5. Tillsätt nu matlagningsgrädden och låt såsen småputtra i 10-15 minuter. Salta och peppra.

6. Hetta upp en stekpanna och stek quornbullarna.

7. servera rätten tillsammans med en sallad och en klick lingonsylt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar