torsdag 17 september 2009

Grönsaksgryta med kesoröra


Kesoröra:


250g keso

2 vitlöksklyftor

2 msk persilja

2 tsk citron

Salt och peppar

Grönsaksgryta:

2 små squash

1 gul paprika

1 liten gullök

3 vitöksklyftor

2 burkar hela tomater

2 dl kikärtor

1 msk vit balsamvinäger

2 tsk socker

2 msk fryst persilja

Habanero

Salt och peppar

8-10 potatisar

1. Sätt ugnen på 250 grader. Skala potatisen och skär i klyftor. Lägg klyftorna i en plastpåse och ringla ner omkring 2 msk rapsolja. Förslut påsen och blanda runt potatisklyftorna i oljan och för sedan över de i en ugnssäker form. Salta. Ugnsstek i 30 minuter.

2. Hacka paprika, squash i korta stavar och finhacka lök och vitlök. Fräs grönsakshacket i olivolja i 2-3 minuter. Häll ner burktomaterna och mosa sönder de hela tomaterna. Krydda och ringla ner balsamvinäger. Låt småputtra i 10-15 minuter.

3. Skölj först av kikärtorna i en sil och häll sedan ner dom i grytan några minuter innan koktiden är slut.

4. Servera grytan med citronskivor vid sidan om för den som vill ha en mer syrligare smak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar