måndag 17 augusti 2009

Argentinsk quorngryta


Den här rätten lagade jag i söndags då jag ville göra något lite festligare eftersom det var helg och sista dagen av min pojkväns semester. Han beställde in den här rätten på en argentinsk restaurang som vi var på i Berlin förra året. Som ni kanske förstår utgjorde kyckling stommen i grytan, inte quorn, men eftersom de båda påminner om varandra i smaken passar quorn utmärkt som vegetariskt alternativ. Till grytan serverade jag en saffransrisotto och en ruccola/avokadosallad.

4 personer

Argentinsk quorngryta:


1 påse quornfiléer

4 vitlöksklyftor

1 gullök

1 kruka mynta

2 burkar créme fraiche

1 dl vatten

1 citron

Salt och peppar

Habanero (efter behag)

Saffansrisotto:

I påse saffran (0,5 gram)

3 dl risotto

5 dl vatten

1 dl vitt vin

1 buljongtärning

1 gullök

2 vitlöksklyftor

Salt och peppar


1. Finhacka lök, vitlök och mynta. Hetta upp smör i en gjutjärnsgryta och fräs löken tills den blir genomskinlig. Häll ner risottoriset i grytan och låt det stekas med i någon minut.

2. Häll ner vinet och låt det koka in i riset. Häll sedan ner vattnet långsamt i omgångar samtidigt som du rör om med en slev. Smula ner en buljongtärning, ett paket saffran, salt och peppar. Låt grytan puttra på svag värme i cirka 20 minuter.

3. Skär quornfiléerna i större bitar och fräs dem tillsammans med löken i några minuter.

4. Klicka ner crème fraiche och vatten och låt koka upp. Krydda med salt, peppar och habanero. Låt puttra på svag värme i 10 minuter.

5. Strö ner den hackade myntan och pressa ner citronen några minuter innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar