onsdag 14 oktober 2009

Krämig höstgryta


Den här krämiga och fylliga quorngrytan mättar i många timmar och passar utmärkt om du lagar mat för personer som vanligtvis föredrar kött. Jag brukar kunna hålla mig till en portion men när jag lagar den här grytan går jag och småäter från kastrullerna både under och efter matlagningen.

Fyra personer

3 dl jasminris

5 dl vatten

4 quornfiléer

2 vitlöksklyftor

1 liten gullök

1 gul paprika

6 stora champinjoner

250 gram matlagningsgrädde

1 dl vatten

1 tsk soja

Timjan, cayennepeppar, salt och peppar

1. Mät upp riset och vattnet i en kastrull. Koka upp och låt sedan riset småputtra på svag värme i 15 minuter.

2. Grovhacka paprika, lök och champinjoner. Finhacka vitlöken.

3. Tina de frysta quornfiléerna i mikrovågsugnen. Skär sedan filéerna i halvstora bitar.

4. Hetta upp en gryta och lägg ner champinjonerna. Ta upp champinjonerna när de har svettats bort all vätska och ringla ner rikligt med rapsolja. Stek quornbitarna tillsammans med grönsakshacket i några minuter. Salta och peppra.

5. Tillsätt matlagningsgrädde, vatten och soja, cayennepeppar och timjan. När grytan har kokat upp sänk temperaturen till svag värme och låt den småputtra i 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar