torsdag 22 oktober 2009

Tagliatelle med ruccolapesto och kantarellsås


Vid tillagningen av denna rätt experimenterade jag hej vilt för att få fram pesto. Personligen tycker jag inte om basilika så jag bytte enkelt ut den mot ruccola.
Till pojkvännen som inte gillar svamp slängde jag ihop en kryddstark räksås.

För två personer:


1 förpackning färsk pasta

Pesto:

100 gram ruccola

1 stor vitlöksklyfta

1/2 dl olivolja

1 dl pinjenötter

1 dl fint riven parmesan

Salt och peppar

Kantarellsås:

200 gram trattkantareller

1 dl vitt vin

2 dl grädde

1/2 kruka persilja

1 liten gullök

1 vitlöksklyfta

Salt och peppar

1. Sätt på pastavatten.

2. Skölj ruccolan och lägg den i en bunke tillsammans med pinjenötter och hackad vitlök. Mixa alla ingredienser till en krämig röra.

3. Tillsätt olivolja, fint riven parmesan och salt och peppar och rör runt med en sked, eller använd mixern.

4. Skölj kantarellerna noga i ljummet vatten. Finhacka vitlök, gullök och persilja. Hetta upp en stekpanna och lägg i kantarellerna. När de har svettats bort all sin vätska tillsätt smör och stek kantarellerna tillsammans med lökhacket i 2-3 minuter. Tillsätt vin, grädde, persilja och kryddor och låt såsen puttra i 7-8 minuter. Om såsen inte är krämig rör i så fall ner 1-2 tsk maizena för att skapa en fastare konsistens.

5. Koka pastan i 1-2 minuter.

6. Servera till en grön fetaostsallad och vitlöksbröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar