fredag 30 oktober 2009

Provensalsk böngryta


Den här är en fräsch och nyttig rätt! Jag brukar använda risottoris eftersom det verkligen piffar upp grytan och gör hela rätten mer krämig.

4 dl risottoris

8 dl vatten

2 msk fryst persilja

Salt, peppar och cayennepeppar


2 burkar med hela tomater

1 squash

3 vitlöksklyftor

1 liten gullök

1 burk med stora vita bönor

1 tsk citronvätska

1 dl vitt vin

1 tsk mörk balsam vinäger

2 msk fryst persilja

Salt, peppar och cayennepeppar

1. Finhacka vitlök och gullök. Skär squashen i tjocka skivor.

2. Hetta upp en kastrull med smör och tillsätt riset. Låt riset svettas i 1-2 minuter innan du häller på vattnet. Tillsätt kryddor och persilja. Låt riset småputtra i 15-20 minuter.

3. Hetta upp en gryta med rapsolja och stek grönsakerna i 2 minuter tillsammans med kryddorna. Tillsätt vinet och låt det kokas med grönsakerna i en minut.

4. Häll ner tomaterna och hacka sönder dom med en slev eller gaffel. Tillsätt vinäger och citron. Låt koka i 10 minuter på svag värme.

5. Tillsätt bönorna 3-4 minuter innan grytans koktid är över.

6. Servera till en avokadosallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar