onsdag 7 oktober 2009

Kikärtsbullar


5 dl vatten

25 gram jäst

2 tsk salt

1 msk honung

0,5 dl flytande margarin

6 dl grahamsmjöl

7 dl vetemjöl

1. Häll av kikärtorna i ett durkslag och skölj dem under kallt vatten. Mixa sedan
kikärtorna till en slät smet.

2. Smula ner jästen i en stor bunke och tillsätt 37 graders upphettat vatten. Tillsätt kikärtssmeten och rör om.

3. Blanda ner salt, honung, margarin, grahamsmjöl och vetemjöl och knåda i 5-8 minuter. Strö över lite vetemjöl över degen och täck bunken med en handduk och låt jäsa i 60 minuter.

4. Ta upp degen på ett mjölad bakbord och forma 20 små runda bollar. För över bullarna på två smorda plåtar. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter med en övertäkt handduk.

5. Sätt ugnen på 250 grader.

6. Sätt in bullarna mitt i ugnen, sänk värmen till 225 grader och grädda dem i 8-10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar