måndag 19 oktober 2009

Pasta med quornfärssås


Det här är en enkel och lättlagad vardagsrätt som på ganska många punkter påminner om kötträtten pasta bolognese. I kväll lyckades jag med quornsåsen och jag tror att det beror på den enkla anledningen att jag enbart blandade ner en vitlöksklyfta samt tillsatte creme fraiche denna gång. Vid tidigare försök har nämligen min quornsås blivit en aning best.

1 förpackning quornfärs

Spagetti

1 rödlök

1 vitlöksklyfta

1 morot

500 gram krossade tomater

1 dl creme fraiche

3 dl vatten

2 tsk sambal oelek

2 msk chilisås

Salt, peppar, oregano och cayennepeppar

Riven parmesan

1. Sätt på pastavatten.

2. Finhacka vitlök och rödlök. Hetta upp en kastrull med rapsolja och stek löken i 2-3 minuter.

3. Tina quornfärsen och blanda ner den med löken. Tillsätt kryddorna.

4. Riv moroten och tillsätt den tillsammans med krossade tomater, vatten, creme fraiche, sambal oelek, och chilisås. Låt såsen småputtra i 15 minuter.

5. Lägg i pastan och låt koka i 8 minuter.

5. Riv parmesanost över pastasåsen och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar