Den här rätten passar bra både som vardagsrätt och som en liten festligare rätt till helgen. Lasagnen blir ännu godare om den serveras ihop med en tomat och avokadosallad.
1 påse saltade tortillachips
1 påse quornfärs
3 vitlöksklyftor
2-3 dl tacokrydda
1 rödlök
1 liten burk urkärnade gröna oliver
500 gram krossade tomater
1 dl chilisås
1 burk creme fraiche
1 lime
2 dl riven ost
Salt och peppar
För fyra personer:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Finhacka vitlök, rödlök, och halvera oliverna. Hetta upp en stekpanna med smör i och fräs den tinade quornfärsen tillsammans med vitlöken och tacokryddan i 3-4 minuter. Ställ åt sidan.
3. Smörj en ugnssäker form och fördela tortillachipsen jämnt på formens botten. Strö över tacofärs, oliver och rödlök.
4. Blanda krossade tomater och chilisås i en skål och bred på ett tjockt lager över tacofärsen. Salta och peppra.
5. Pressa limevätskan ner i burken med creme fraiche och rör om. Bred ett lager med creme fraiche över tomatssåsen och avsluta med att strö över riven ost.
6. Gratinera i mitten av ugnen i 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar