torsdag 4 februari 2010

Tacolasagne


Den här rätten passar bra både som vardagsrätt och som en liten festligare rätt till helgen. Lasagnen blir ännu godare om den serveras ihop med en tomat och avokadosallad.

1 påse saltade tortillachips

1 påse quornfärs

3 vitlöksklyftor

2-3 dl tacokrydda

1 rödlök

1 liten burk urkärnade gröna oliver

500 gram krossade tomater

1 dl chilisås

1 burk creme fraiche

1 lime

2 dl riven ost

Salt och peppar

För fyra personer:

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Finhacka vitlök, rödlök, och halvera oliverna. Hetta upp en stekpanna med smör i och fräs den tinade quornfärsen tillsammans med vitlöken och tacokryddan i 3-4 minuter. Ställ åt sidan.

3. Smörj en ugnssäker form och fördela tortillachipsen jämnt på formens botten. Strö över tacofärs, oliver och rödlök.

4. Blanda krossade tomater och chilisås i en skål och bred på ett tjockt lager över tacofärsen. Salta och peppra.

5. Pressa limevätskan ner i burken med creme fraiche och rör om. Bred ett lager med creme fraiche över tomatssåsen och avsluta med att strö över riven ost.

6. Gratinera i mitten av ugnen i 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar