
För fyra personer:
1 burk borlottibönor
2 vitlöksklyftor
1/2 purjolök
500 gram krossade tomater
1/2 squash
1 dl creme fraiche
1 tsk balsamvinäger
1 tsk citronvätska
1 tsk soja
1/2 tsk timjan
1/2 tsk oregano
Habanero (efter behag)
Salt och peppar
3 dl quinoa
6 dl vatten
1/2 buljongtärning
1 msk olivolja
1. Koka upp en kastrull med vatten och smula i 1/2 buljongtärning. Skölj quinoan under rinnande vatten i ett durkslag innan du häller ner det i vattnet. Låt koka i under lock i 15 minuter på medelvärme. Sila sedan bort eventuellt överflödigt vatten när quinoan har kokat klart. Ringla över olivolja och salta.
2. Skölj bönorna under rinnande vatten i ett durkslag.
3. Finhacka vitlök och purjolök. Tärna squashen. Fräs grönsakerna i olivolja i 3-4 minuter.
4. Tillsätt krossade tomater och låt koka upp. Strö ner örtkryddorna. Låt småputtra i cirka 10 minuter.
5. Tillsätt creme fraiche, soja, citronvätska, balsamvinäger och bönor. Låt grytan koka i ytterligare några minuter (OBS. squashen ska fortfarande ha tuggmotstånd). Salta och peppra.
mums! det där ska jag prova!
SvaraRadera