onsdag 18 november 2009

Bönpasta


Jag trodde länge att bönor och linser inte gick att kombinera på ett bra sätt med pasta. Däremot gör jag ofta grytor med kikärtor,bondbönor och linser som jag serverar till antingen ris eller couscous. Pastarätten jag lagade i förrgår var dock ett undantag! De svarta bönorna passade otroligt bra ihop med pastan och den krämiga tomatsåsen!

1 förpackning tagliatelle

1 burk svarta bönor

4 msk philadelfiaost

2 stora vitlöksklyftor

1 rödlök

1 röd paprika

800 gram krossade tomater

2 tsk socker

1 tsk citronvätska

Cayennepeppar

Salt

1. Sätt på pastavatten.

2. Finhacka vitlök, rödlök och strimla paprikan.

3. Lägg bönorna i en sil och spola dem i kallt vatten. Spruta på citronvätskan över bönorna.

4. Hetta upp en kastrull med rapsolja och fräs löken i 2 minuter. Tillsätt tomaterna och låt såsen koka upp.

5. Strö över sockret och klicka ner färskosten. Krydda med cayennepeppar och salt. Låt såsen småputtra i 15 minuter.

6. Tillsätt paprikan och låt såsen koka i ytterligare 10 minuter.

7. För ner pastan i det kokande vattnet och låt det koka enligt förpackningens anvisningar.

8. Blanda i bönorna 3 minuter innan koktidens slut.

9. Servera pastan ihop ihop med nyriven parmesanost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar