lördag 21 november 2009

thailändska mini vårrullar



För fyra personer (ger cirka 16 stycken)

1 paket filodeg

1 morot

1 gullök

2 stora vitlöksklyftor

100 gram salladskål

2 dl böngroddar (på burk)

1-2 tsk soja

1/2 lime

1 st grön chilifrukt (medelstark)

salt

2 dl solrosolja

Sweet chilisås

1. Ta ut filodegen från frysen i god tid innan den ska användas.

2. Finhacka vitlök, lök, chili och morot. Strimla salladskål och böngroddar.

3. Hetta upp en panna med matolja och fräs lök, vitlök och morot i 3 minuter på medelvärme. Tillsätt salladskål, böngroddar och chili och fräs grönsakerna i ytterligare 2 minuter.

4. Tillsätt soja, lime och salta.


5. Bred ut filodegen och skär ut rektangulära rutor (vårrullarna ska bli lika stora som ett pekfinger). Lägg ut en klick av grönsaksröran på ena kanten av varje ruta, rulla och vik ihop ändarna. Stryk på lite vatten på vårrullens kanter innan du viker ihop ändarna så fäster de bättre.

6. Hetta upp en stekpanna med solrosolja och invänta den rätta temperaturen (det ska ha börjat framträda små bubblor i oljan). Fritera sedan vårrullarna i 3 minuter på varje sida.

Servera till sweet chilisås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar