tisdag 24 november 2009

Mammas thaigryta



För fyra personer:

3 dl jasminris

1 förpackning quronbitar

1 röd paprika

3 stora vitlöksklyftor

1/2 morot

1 liten rödlök

1 bruk kokosmjölk

2 tsk citronvätska

1 dl vatten

2 msk thailändska kryddor (santa maria)

Habanero

2 dl jordnötter

Salt

1. Koka riset enligt förpackningen.

2. Tina quornbitarna i mikrovågsugnen.

3. Finhacka lök, vitlök och habanero. Strimla paprikan och skär moroten i tunna stavar.

4. Hetta upp en gryta med matolja och fräs alla grönsakerna (utom paprikan) och quornbitarna i 3 minuter.

5. Tillsätt kokosmjölk, vatten, kryddor, citronvätska och låt koka upp. Tillsätt paprikan efter 10 minuter och låt grytan koka i ytterligare 5-7 minuter.

6. Krossa jordnötterna i en mortel och lägg i en skål.

7. Strö över lite jordnötter på grytan när den ligger upplagd på tallriken och servera till en tomatsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar