onsdag 11 november 2009

True blood burritos!


På onsdagskvällar brukar jag och min pojkvän sitta spikade framför TV:n och titta på vampyrserien True blood. Eftersom P kommer hem i lagom tid till när serien startar brukar jag försöka laga enkel och snabb mat som passar att äta framför TV:n. I kväll blev det burritos!

För fyra personer:

1 förpackning majstortillas

1 liten rödlök

2 avokados

1 stor vitlöksklyfta

1 burk stark tomatsalsa

1 kruka med sallad

1 liten burk majs

1 burk svarta bönor

1 burk borlottibönor

1 tsk citronvätska

1 tsk tacokrdda

Habanero

Salt

Guacamole:

2 vitlöksklyftor

3 avokados

2 tsk citron

2 msk créme fraiche

Salt, peppar, chilikrydda

1. Finhacka vitlök, habanero och rödlök. Lägg bönorna i en sil eller ett durkslag och spola dem i kallt vatten.

2. Hetta upp en kastrull med rapsolja och lägg ner vitlöken tillsammans med bönorna. Tillsätt tomatsalsan och citronvätskan efter en minut och låt såsen koka upp. Strö ner tacokrydda, salt och habanero. Låt såsen koka i max tio minuter (bönorna ska inte ha kokats sönder).

3. Guacamole: Mosa eller mixa avokadon och för sedan över moset till en skål. Finhacka vitlöken och rör ner den i skålen. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om noggrant. Ställ guacamolen i kylen så länge.

4. Finhacka rödlöken och avokadon i små tärningar och lägg upp på ett fat.

5. Vi har gasspis så mitt sätt att värma upp mina tortillas var att lägga en åt gången på lågan i cirka 10 sekunder på varje sida. Ni som som inte har en gasspis kan enkelt värma era tortillas i mikrovågsugnen eller värma dem i en grillpanna utan stekfett.

6. Bred ut ett stort salladsblad på tortillan och lägg på en klick bönsalsa. Strö över hackad rödlök och avokado, och avsluta med en klick guacamole. Rulla ihop och ät!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar