lördag 28 november 2009

Burrito med linsröra




För ett tag sedan lade jag ut ett annat burritorecept som serverades med en bönfyllning. Sedan dess har jag känt mig osäker på om burrito var den korrekta benämningen till en tortillarulle. När jag googlade på burrito häromdagen visade det sig som tur var stämma; burrito är en ihoprullad vetetortilla och betyder "liten åsna" på spanska!

För fyra personer:

1 förpackning majstortillas

3 dl gröna linser

6 dl vatten

2 vitlöksklyftor

1 burk med stark tomatsalsa

2 potatisar

1 buljongtärning

1 msk tacaokrydda

Habanero

Salt, peppar

Sallad:

2 avokados

1 tomat

1/3 gurka

1/2 rödlök

1 tsk citronvätska


1 gräddfil

2 dl riven ost

Tomatsalsa


1. Skölj linserna under kallt vatten i en sil.

2. Skala potatisen och skär sedan i tärningar. Finhacka vitlök och habanero.

3. Fyll en kastrull med vatten, tillsätt linser och potatis och låt koka upp. Smula ner en buljongtärning och låt linserna småkoka under 30 minuter.

4. Finhacka rödlök och skär avokado och tomat i små tärningar. Hyvla gurkan med en osthyvel till långa tunna skivor. Droppa över citronvätska över salladen och ringla över olivolja.

5. När linserna har kokat färdigt sila bort det resterade vattnet. Mosa potatisen och rör ner tacokrydda och tomatsalsa.

6. Fyll burriton med linsröra och avokadosallad. Klicka över gräddfil, tomatsalsa och strö över riven ost. Rulla ihop och ät!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar