torsdag 3 december 2009

Ceasarsallad




1 kruka romansallad

3 stora tomater

1 rödlök

2 vitlöksklyftor

2 brödfrallor

1 dl parmesanost

Dressing:

2 ägggulor

1 msk fin senap

1 dl rapsolja

1 msk olivolja

1 msk citronvätska

1 msk vitvinsvinäger

1 vitlöksklyfta

1 msk vatten

Salt och peppar

För fyra personer:

1. Blanda äggulor och senap i en skål, och rör om medan du sakta ringlar ner oljan.

2. Tillsätt citronvätska, vinäger, vatten och pressad vitlök. Salta och peppra.

3. Skölj romansalladen och bryt bladen i två delar. Fördela den jämnt på fyra tallrikar. Skär tomaten och rödlöken i tunna skivor och strö dem över salladen.

3. Finhacka vitlöken och skär brödet i små tärningar. Hetta upp en panna och stek vitlöken och brödtärningarna i olivolja på hög värme tills de har fått en krispig yta.

4. Strö över brödtärningarna på salladen och ringla över dressingen. Toppa med parmesanost.

5. Servera gärna salladen till nybakat bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar