torsdag 10 december 2009

Chili sin carne


Chili sin carne brukar min mamma ofta göra när hela familjen tillbringar några semesterdagar på vårt sommarställe ute på skärgården varje sommar. Efter en hel dag av aktiviteter är alla ofta utsvultna och då är det bra att kunna laga något som alla gillar, är mättande och som passar till att laga för många personer.

Fyra personer:

3 dl quornfärs

400 gram krossade tomater

1 burk vita bönor i sås

1 röd paprika

1 gullök

4 vitlöksklyftor

1 msk tacokrydda

1 msk citronvätska

Habanero

Salt och peppar


1. Hinhacka habanero, vitlök och gullök. Strimla paprikan.

2. Hetta upp en gryta med rapsolja och stek lökhacket i cirka 2 minuter. Tillsätt tinad quornfärs och låt steka i ytterligare 2 minuter.

3. Häll på krossade tomater och vita bönor och låt koka upp. Tillsätt kryddorna och citronvätskan och låt småputtra i 15 minuter. Tillsätt paprikan 7-10 minuter innan koktidens slut.

4. Servera grytan till basmatiris och en majssallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar