söndag 6 december 2009

Paella


3 dl abioriris

2 dl vitt vin

5 dl vatten

3 vitlöksklyftor

1/2 gullök

1 röd paprika

1/2 aubergine

1/2 burk gröna oliver utan kärnor

1-2 tsk paprika pulver

1 paket saffran (0,5 g)

1 buljongtärning

Svartpeppar och salt

För fyra personer:

1. Skär tärningar av aubergine och paprika. Finhacka vitlök och gullök.

2. Hetta upp en gryta med olivolja och stek aubergine och paprika i 3-4 minuter, tills de nästan är mjuka. Ta sedan upp grönsakshacket och lägg åt sidan.

3. Hetta upp grytan igen, tillsätt en klick smör och rikligt med olivolja för att steka vitlök och gullök i 2 minuter. Häll på risottoriset och låt det stekas med i ytterligare någon minut.

4. Häll på vinet och låt det kokas in i riset. Tillsätt vatten, saffran och övriga kryddor. Låt sedan riset småputtra i 20 minuter.

5. Lägg i de stekta grönsakerna och oliver i grytan 5 minuter innan koktidens slut. Toppa grytan med hackad persilja.

6. Servera paellan till stekt halloumi eller quornfilé.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar