måndag 21 december 2009

Kikärtsbiffar med ajvarröra


4 dl råris

8 dl vatten

Kikärtsbiffar:

1 burk kikärtor

1 squash

1 msk citronvätska

2 msk fryst persilja

3 msk potatismjöl

Salt, peppar och cayennepeppar

Ajvarröra:

1 dl ajvar relish

2 dl matlagningsyoghurt

1 vitlöksklyfta

Sallad:


1/4 vitkål

1 tsk vinvinsvinäger

1 msk olivolja

Salt och peppar


För fyra personer:


1. Tappa upp vatten i en kastrull och tillsätt riset och låt koka upp. Sänk sedan temperaturen och låt koka i 30-40 minuter.

2. Riv squashen och lägg den i en sil för att svettas i 15 minuter.

3. Skölj kikärtorna och mosa dem sedan med en gaffel i en skål, eller använd en stavmixer.

4. Pressa ner vitlöksklyftor och rör ner squash, persilja, citronvätska, potatismjöl och kryddor i kikärtsröran.

5. Hetta upp en stekpanna och klicka ner en bit smör. Forma biffar utav kikärtsröran och stek i omgångar på hög värme i 4-5 minuter.

6. Blanda yoghurt och ajvar relish i en skål. Tillsätt vitlök och rör om.

7. Strimla vitkål och lägg i en salladsskål. Ringla över olivolja och vitvinsvinäger. Salta och peppra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar