måndag 26 december 2011

Calallo

Calallo är en jamaicansk rätt som brukar serveras till kokade gröna bananer, dumplings och rostad brödfrukt- som en klassik frukosträtt, eller till saltfisk, dumplings och ackee. Under julen kan den serveras till julskinka, bacon och saltfisk. Calallo är en slags bladväxt som växer som buskar i hela Karibien och kan benämnas på olika vis beroende på vart man befinner sig någonstans. Det går att finna calallo på burk men jag har valt att använda färsk spenat som är det som i svensk väg påminner mest om calallo.

För fyra personer:
200 gram färsk spenat
1gullök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
Habanero
Salt och peppar
(ev. hackad tomat) 

1. Finhacka vitlök och habanero. Skiva löken tunt.
2. Hetta upp smöret i en bred stekpanna och sautera lök, vitlök och habanero tills de blivit mjuka.
3. Tillsätt spenaten och låt den stekas med i 3-4 minuter.
4. Salta och peppra.
5. Servera till dumplings.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar