För fyra personer:
2 packet paneer (alt. halloumi)
4 dl tomatpuré
2-4 dl vatten
1 dl grädde
2 tsk vitlökspasta
2 tsk ingefärspasta
1 tsk turmeric (samma som gurkmeja)
1 tsk kumminfrön (Jeera)
1 tsk garam masala
1-2 tsk chilipulver (helst kashmirisk chili som ger en intensiv röd färg)
4 msk smör
1/2 dl cashewnötter
2 msk Kasuri Methi (även kallad fenugreek)
Salt
Färsk koriander
1. Skär osten i små tärningar.
2. Hetta upp en gryta och smält smöret. Fräs kummin, ingefärs/-vitlökspastan, krossade chashewnötter, salt, och turmeric i 1 minut. Rör ner tomatpurén och tillsätt lagom mängd vatten så att konsistensen inte blir för tjock. Låt koka på medelvärme i några minuter.
3. Tillsätt garam masala, chili, fenugreek, paneer och ev. mer vatten. Sätt på grytlocket och låt småputtra i några minuter.
4. Rör ner grädden och koka i ytterligare någon minut.
5. Toppa med grovhackad koriander.
6 Servera till basmatiris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar