tisdag 19 januari 2010

Mexikansk grönsaksgryta


För fyra personer:

2 dl svarta bönor

1 röd paprika

1 grön paprika

1/2 rödlök

4 tomater

1 avokado

Habanero

1 tsk spiskummin

1 lime

Salt och peppar

1. Skär paprikan i små tärningar, finhacka habaneron och tomaterna, och strimla rödlöken.

2. Hetta upp en stekpanna och stek paprikan och rödlöken i 2 minuter. Tillsätt habanero, tomater och spiskummin. Låt koka upp.

3. Låt grytan småputtra i cirka 15 minuter (paprikan blir lätt för mjuk om man inte tar grytan i tid). Tillsätt lime och bönor i slutet, och smaka av med salt och peppar.

4. Skala en avokado och skär den i tunna avlånga skivor. Placera ett par avokadoskivor på toppen av varje portion. Servera rätten till hembakat grahamspitabröd.

1 kommentar:

  1. gud så gott det ser ut!!!! Mmmmm blir hungrig fast jag nyss ätit hahah kramar

    SvaraRadera